Stilte

✧ 5 dagen samen verstillen ✧   zomer 2021  ✧  2-6 augustus ✧
 
 
 


• Helen • thuis komen • herbronnen •


Het programma wat Florien en Ganga Ma tijdens deze retraite aanbieden nodigt je uit om thuis te komen in de helende stilte van je essentie.
We willen je inspireren om te ontdekken dat de stilte waarnaar we zo kunnen verlangen altijd in ons aanwezig is.


In ons dagelijks leven ervaren we de stilte niet altijd. Met onze aandacht veelal gericht op dingen die we moeten bereiken in de buitenwereld, de volle to do lijsten, emoties die ons over nemen of kopzorgen over het leven is onze focus weg van het nu en de stilte.

Door samen 5 dagen te verstillen en te vertragen in de natuur kom je thuis bij jeZelf. Niets moeten, een prachtig programma en de handvaten die wij je aanrijken zullen onze patronen om de stilte te ontlopen bewust laten worden. Patronen van gedachten, emoties en sensaties in het fysieke en energetische lichaam. In de liefdevolle aandacht die we gaan beoefenen in ons zelf, en gedragen door de liefdevolle aanwezigheid van moeder aarde en de bron, zullen deze patronen en blokkades verzachten en helen.

Stilte brengt je nog meer dan het nu. Eenmaal in uitlijning met je essentie ontstaat er vanzelf helderheid over vraagstukken in je leven, en zal je de stem van je intuitie helderder horen spreken.

We nodigen je uit om laagje voor laagje je ruis af te leggen, weerstand tegen dat wat zich in je aandient te omarmen en op die manier dieper in je Zelf te verankeren. Het licht dat je in essentie bent kan dan weer vrij gaan stralen, en in onze ervaring is er niets meer vervullend dan dat. Het brengt ons de ervaring van de Goddelijke Essentie.

De combinatie van het ontmoeten van jezelf in de stilte, en het samen zijn in de groep versterkt de kracht van ons innerlijk proces.  We zullen tijdens deze dagen niet spreken en offline gaan. Voor de begeleiding zullen we woorden gebruiken waar nodig. In de avond zullen we samen zingen. Mocht je tegen iets aan lopen wat je echt bespreken wilt dan kan je dit aangeven en dan zullen we daar samen een moment de tijd voor nemen. Om het gevoel van veiligheid en intimiteit te waarborgen zullen we tijdens deze retraite geen foto’s of video’s van elkaar maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•
Programma:

7:30-8:00 meditatie (optioneel)
8:00-9:00 Meditatieve Yoga met Ganga Ma
9:15-10:00 Ontbijt

11-12:30 Programma met Florien (dans/ helende reis/ ritueel)

12:30- 13:30 Lunch

Sommige dagen een gezamenlijke wandeling met wie wil

17:15-18:00 zitmeditatie met Florien
18:15-19:00 diner

20:00-21:00 Mantra zingen/ligconcert met Ganga Ma

21:00-21:20 meditatie
❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•❦•


Het programma geeft structuur aan je dag.
Daarnaast zijn er dagdelen zonder programma die je zelf invulling kan geven en doe je soms een klein dagelijks klusje.

Er is materiaal aanwezig voor (mandala’s) tekenen, kleien. Als je wilt kan je buiten het programma om een massage boeken bij een holistisch masseuse die je helpt om door blokkades heen te voelen en verzachten.
Er staat een koelbad in de tuin voor wanneer het heet is, en er kan in een nabij gelegen vaartje gezwommen worden.


✧ Locatie:

Tijdens deze 5 dagen creëren we samen een gewijde ruimte in de omhullende sfeer van het prachtige landgoed de Bronhoeve in Cothen.
Je mag je overgeven aan liefdevolle verzorging, heerlijke vegetarische maaltijden van Vera Vos, prachtige natuur en magische zonsondergangen. De energie van dit landgoed voelt erg krachtig, verstillend en inspirerend, je kan voelen dat er met liefde voor wordt gezorgd. Er zijn verschillende krachtplaatsen gemaakt die we ook in rituelen zullen gebruiken.

✧ DEELNEMEN

Voor deze intieme retraite kunnen we maximaal 9 deelnemers verwelkomen.

Als je vragen hebt of een plek wilt reserveren, mail dan naar florienkortenhorst@gmail.com
Zij zal dan contact met je opnemen.

✧ BIJDRAGE
695,- dit is incl. slapen en alle biologische maaltijden, tussendoortjes en drankjes.

Tent (of camper) overnachting: €675,- je neemt je eigen tent en slaapspullen mee, je mag zelf een fijne plek op het terrein uitkiezen en krijgt een kleine korting op de overnachting.

Als je last hebt van lichamelijke of psychische aandoeningen dan vragen we je contact met Florien op te nemen zodat we kunnen afstemmen of deze retraite passend is voor jou op dit moment.

✧ ADRES

Ossenwaard 14
3945 PG Cothen
Nederland

✧ TIJDEN

10:00u ontvangst op de Bronhoeve op 2 augustus

10:45 Openingscirkel

op 6 augustus gaan we na de lunch uit de stilte, dan is er ruimte voor delen en integratie, en nemen we afscheid rond 17u

Over Florien:

In de stilte kwam ik thuis. Op mijn 20e ontdekte ik de stilte, 5 dagen lang het diepe in en ik wilde er niet meer uit. De stilte liet me zien wie ik werkelijk was, mijn subtiele essentie kwam in alle helderheid naar voren. Deze en vele stilte ervaringen zijn een anker in mijn leven. Een plek om steeds weer naar terug te keren als het hectisch is in mijn binnen of buitenwereld. Het natuurlijke Zijn heeft een plek in al mijn werk, als coach, energetisch transformatie therapeut, en de trainingen die ik geef in het muti-dimensionale veld. Ik zie dat wij in essentie prachtige stralende zielen zijn, die hier op aarde hun licht komen brengen. Door traumatische ervaringen groot of klein, sluiten we ons af, raken we uit verbinding met de bron en gaan we onszelf en ons hart beschermen. Onze energie verdicht en stagneert. Het mooiste wat ik de wereld kan brengen is een veilige bedding en begeleiding waarin zielen weer thuis kunnen komen op aarde om ook hun licht weer te gaan stralen en helderheid krijgen op hun pad. Ik heb vele stilteretraites begeleid en zelf gevolgd met een Boedhistische inslag. Ik gebruik in mijn werk verschillende disciplines die voor mij persoonlijk waardevol zijn geweest. Meer over mijn werkwijze vind je op mijn website: www.floriennatuurlijkjezelf.nl


Over Ganga Ma:

Mantra’s zingen is voor mij het mooiste wat er is: te voelen hoe alles in mij verzacht, mijn hart zich opent, hoe de klank van de taal in mijn lijf beweegt en hoe in de klank de stilte zo duidelijk voelbaar is. Samen zingen is nog fijner. Om alle stemmen te horen opgaan in één prachtig bad van geluid is pure magie!
Het samen zingen van mantra en kirtan hoort bij het pad van Bhakti Yoga, de yoga van overgave en liefde. Deze kwaliteiten zijn ook de leidraad in mijn meditatie en asana beoefening. Mijn lessen zijn verstild en meditatief. De yoga houdingen zijn voor mij een instrument om te komen tot verzachting en overgave. In deze zachtheid en de open aandacht ervaar ik de ruimte om luisterend aanwezig te zijn en te onderzoeken wie ik werkelijk ben. Hierbij voel ik mij geïnspireerd door de non-duale tradities van India.  Na mijn yogadocenten opleiding bij Rob Obermeijer heb ik een aantal jaar les gegeven in Nederland, en daarna ben ik naar India gegaan waar ik advaita filosofie studeer en bijna dagelijks mantra zing met en voor mensen. Ik heb daar ook veel stilte retraites bijgewoond, en in een ashram in stilte seva gedaan. Zo verstild als mijn yoga beoefening is, zo luid kan het er soms aan toe gaan tijdens het mantra zingen en de ecstatic kirtan gatherings. En toch komen we uiteindelijk ook daar uit bij de stilte. De mooiste mantra’s heb ik opgenomen en kan je beluisteren op mijn cd ‘Bliss of Being’. 
www.soulfulsilence@gmail.com

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Drie maanden na de stiltedag staat deze me nog steeds helder voor de geest. Met een groep bijzondere mensen samen stil zijn was een unieke ervaring. Ik voelde me tijdens deze dag heerlijk vrij om te doen wat ik wilde; iets wat ik in mijn gewone leven niet altijd even sterk ervaar. Ik kwam tot rust in de prachtige natuur, genoot in stilte van het heerlijke eten en voelde me sterk verbonden. Verbonden met mezelf, verbonden met de natuur en verbonden met de andere deelnemers aan de stiltedag. En de stilte bleef nog lang hangen…..

Gert-Jan van der Kooij

Een mooie en bijzondere dag op een evenzo mooie en bijzondere plek. De rust, stilte en de serene omgeving, allemaal ingrediënten voor een stilte meditatie dag.
Lieve Florien dank je wel voor je leiding, begeleiding en gastvrijheid. Namaste!
 
 
Zandria

Fotogallerij stilte

 Wat een fijne dag om zo in stilte en in de natuur door te brengen, niets hoeft en alles mag. Wat is Bennekom een heerlijke plek om te zijn, te ontspannen en weer op te laden, de natuur is echt super mooi. Ik voel de rust weer in mijn systeem neergedaald. Ik ben er de volgende stiltedag weer bij als dat lukt, wat is de volgende datum?
Nouty Bouchada

Deze dag is echt fantastisch fijn!
Alle ruimte voor jou, connectie met jezelf, de stilte en de natuur.
Florien begeleidt deze dag heel liefdevol en in afstemming op de behoeftes van de deelnemers.

Heerlijk & een aanrader…

Rosaline Melis

Gratis download Audio "Je toekomstige Zelf"

Vul hier naast je gegevens in en ontvang gratis de download audio "Je toekomstige Zelf" en mijn inspiratiemails.

Je bent succesvol aangemeld en ontvangt een bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.