Stilteweekend

Me-time…

Geen woorden, geen to-do lijstjes, niets op te lossen, maar ruimte voor jou.

 

Jezelf laten Zijn, ademen en ruimte geven aan dat wat er IS. Dit geeft ruimte om weer samen te vallen met je natuur.

Een weekend stilte voor 10-14 mensen, om te verbinden en op reis te gaan naar diepere lagen in jezelf. Gesteund door de natuurlijke omgeving en een programma van meditatie, beweging en bezinning. Beweging is een prachtige manier om dat wat vast zit weer door te laten stromen en het brengt je weer in contact met je levensenergie die zeer welkom is deze dagen.

Tijdens dit weekend is niets verplicht, je kiest zelf waar je aan mee wilt doen.

 

Stilte & transformatie van oude patronen

In deze roerige tijden van transformatie worden ‘oude patronen aan het licht gebracht. Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om je essentie, je onbeweeglijke kern van stilte en Zijn te blijven voelen. Die plek van waaruit je ‘weet’, alles liefhebt en je volgende stappen helder ziet.

Stilte helpt, om zoals de Dalai Lama ook zegt, te stoppen met roeren in het troebele glas met water en modder. Dan zinkt de modder vanzelf naar de bodem en is het water weer helder.

En zo eenvoudig is het. Alle verhalen, gedachtes, het proberen op te lossen, richting te geven, als we dat loslaten komen we uit bij moeiteloos Zijn en voelen we de liefde, steun, voeding en extase van het leven zelf!

 

Programma
Je bent vrij om deel te nemen of je eigen plan te trekken. Misschien wil je meer tijd niets. We vragen je wel om bij de opening en afsluiting van het weekend aanwezig te zijn.

Vrijdag 15 oktober
19:00 – 20:00 Aankomst en inchecken en praktische zaken
20:15 Thee
20:45 – 22:00 Dans en stilte meditatie
22:00 Nachtrust

Zaterdag 16 oktober
07:00 – 08:00 Yoga
09:00 – 10:00 Ontbijt
11:00 – 12:30 Helende Meditatie
13:00 – 14:00 Lunch
14:30 – 16:00 Wandeling
16:30 – 18:00 Massage uitwisseling
18:30 – 20:00 Avondmaaltijd & vuur
21:00 – 22:00 Kirtan en Mantra’s zingen
22:00 Nachtrust

Zondag 17 oktober
07:00 – 08:30 Yoga en meditatie
09:00 – 10:00 Ontbijt
11:30 – 13:00 Wandeling
13:00 – 14:00 Lunch
14:30 – 15:15 Integratie Meditatie
15:30 – 16:30 Sharing
17:00 Afscheid

Toelichting op de programmaonderdelen

Dansmeditatie:
Na een deelronde openen we het stilteweekend met een dans- en kundalinimeditatie. Alles wat vast zit: in je lijf, op emotioneel gebied, ook in je hoofd en energie, schudden en dansen we los, daarna glijden we een verdiepende meditatie in.

Yoga:
We starten de dag met een yogales die je van binnenuit je lichaam laat ervaren. De les heeft een rustige flow om te landen in je lichaam en diep in de asana’s aanwezig te zijn. Aansluitend is er een meditatie om diep naar binnen te gaan en de stilte en rust te ervaren.

Meditatie:
Aandachtig aanwezig zijn bij dat wat is in jou. Niets hoeven veranderen, nergens naartoe. Liefdevol de bedding zijn waarin alles plaatsvindt. Je hoofd, lijf en emoties nodigen we uit om te ontspannen, je adem is leidend, de aarde draagt je, alles is goed zoals het is. De meditaties worden begeleid.

Natuurbelevingswandeling:
Buiten zijn zonder doel, puur Zijn, je zintuigen open. Voelen, proeven, ervaren. We nemen de tijd, om tegen een boom te zitten, te liggen in het bos, in de modder te spelen…

Massage:
Voor wie wil bieden we in de middag ruimte voor een zachte massage uitwisseling op de kleding, voor nog meer ontspanning en aarding. Hiervoor zal een instructie gegeven worden.

Kirtan en Mantrazingen:
Kirtan in de avond met Mantra zingen, vanuit de verstilling de klanken laten klinken en de helende resonantie door je hele lichaam te laten stromen en je hart te open voor de universele wijsheid en liefde van klank.

Helende Meditatie:
De stilte kan delen aan het licht brengen die vast zitten: weestand, pijn, angst, trauma, gedachtenpatronen etc. Tijdens deze meditatie gebruiken we zacht ademwerk en voice dialogue om deze delen heling te brengen en ze thuis te laten komen in de veilige bedding van je Zijn.

Tekenen:
Voor in de vrije ruimte is er allerlei tekengerei om je creatief te uiten. Van meditatief mandala’s kleuren tot je eigen vrije expressie.

Fijn om mee te nemen: je sloffen, je meditatiekussen als je die hebt en evt. een dekentje, dagboek.

Bijdrage
285 euro, dit is incl. alle maaltijden en snacks en een 2 persoonskamer. Voor een 1 persoonskamer wordt een toeslag van 30eur gerekend.

Wil je je aanmelden dit weekend of heb je vragen? Neem gerust contact met me op.

Wie weet tot in de stilte. Warme groet,

Florien

* * * * * * * * *

Over de locatie:
Centrum Athanor omvat 3 hectare in het prachtige coulissenlandschap van de Achterhoek en heeft meerdere stilteretraites behuisd. Het centrum is thematisch ingericht met de intentie om de verbinding van elk individu met het grote geheel tastbaar en voelbaar te maken. De natuur fungeert daarbij niet alleen als rustbrenger maar vooral als bron van inspiratie. Aanwezige krachtplekken op het terrein: -labyrint
-manshoge steencirkel, die op de huidige zonne-, maan- en enkele sterrenstanden is georiënteerd.
ADRES:
Hooislagen 9
7241 NJ Lochem

Over Florien en de stilte

Hallo ik ben Florien Kortenhorst, 35 jaar en werkzaam als facilitator van silte in de natuur, Touch of Matrix Therapeute en ik ben oprichtster van PLAY in Utrecht waar ik o.a. dansmeditaties leid.
Op mijn 21e werd ik verliefd op de stilte. Ik deed mijn eerste stilteretraite voor jongeren in een voormalig klooster in de natuur. Daar ontdekte ik dat ik mezelf zo veel beter kon voelen als er niet gepraat werd, als ik mijn aandacht helemaal aan mezelf mocht geven, als ik even niets hoefde te doen, maar mocht zijn en ademen en voelen.
Ik wilde de stilte eigenlijk niet meer verlaten.
Vele retraites en dagen volgden, en ik mocht ze ook zelf leiden. De stilte heeft me geleerd over wie ik in essentie ben. In de stilte kan ik mijn hart makkelijker openen, en alle verdwaalde stukjes in mij omarmen en geruststellen. De stilte geeft me ruimte voor nieuwe inzichten, om te luisteren naar de diepere stroom in mij, of mijn ziel. Ik voel mijn richting, waar ik energie van krijg en waar mijn hart blij van wordt.

Over Nouty en de stilte

Diep naar binnen gaan en jezelf voelen en ervaren is een groot cadeau. De eerste ervaring met stilte was tijden een retraite in een Ashram in India. Hierin kreeg ik helderheid over wat er werkelijk speelt in mijn diepste ziele roerselen speelt. De ervaring bracht eerst verwarring omdat het niet met enige ervaring was te vergelijken, er ging een nieuwe dimensie open. De kunst om naar binnen te schouwen werd hiermee geboren. De kracht van de stilte en de kracht van meditatie brachten steeds meer nieuwe inzichten en er opende zich steeds diepere dimensie. Ik leerde niet alleen voelen wat er in mezelf speelde maar ook wat er in anderen speelt.

Na mijn laatste stilte retraite in Thailand tussen kerst en oud en nieuwe werd een nieuw vorm van viering in stilte geboren. De stilte gaf mij het inzicht dat deze stilte van belang is om met regelmaat op te zoeken. De dagen die door Florien in het bos worden georganiseerd waren een welkome bron van kracht. Zo inspirerend dat ik voel dit met anderen te willen delen want dit gun ik een ieder. Samen terug keren naar de stilte is een geschenk waarin we in een warme beding kunnen delen en elkaar bekrachtigen in de stilte. Je eigen schoonheid ervaren van binnenuit; jezelf te zijn in openheid en ruimte met de ander.

 

Een mooie en bijzondere dag op een evenzo mooie en bijzondere plek. De rust, stilte en de serene omgeving, allemaal ingrediënten voor een stilte meditatie dag.
Lieve Florien dank je wel voor je leiding, begeleiding en gastvrijheid. Namaste!
Zandria

 Wat een fijne dag om zo in stilte en in de natuur door te brengen, niets hoeft en alles mag. Wat is Bennekom een heerlijke plek om te zijn, te ontspannen en weer op te laden, de natuur is echt super mooi. Ik voel de rust weer in mijn systeem neergedaald. Ik ben er de volgende stiltedag weer bij als dat lukt, wat is de volgende datum?
Nouty Bouchada

Deze dag is echt fantastisch fijn!
Alle ruimte voor jou, connectie met jezelf, de stilte en de natuur.
Florien begeleidt deze dag heel liefdevol en in afstemming op de behoeftes van de deelnemers.

Heerlijk & een aanrader…

Rosaline Melis

Fotogallerij stilte

Gratis download Audio "Je toekomstige Zelf"

Vul hier naast je gegevens in en ontvang gratis de download audio "Je toekomstige Zelf" en mijn inspiratiemails.

Je bent succesvol aangemeld en ontvangt een bevestigingsmail om je aanmelding te bevestigen.