Maak van je draak je bondgenoot

 

Innerlijke Draken

Je kent het wel: die onrust, spanning, intense gevoelens, zo’n plek in jezelf waar het donker en bedreigend voelt en waar je liever ver vandaan blijft. Soms gaat het over actuele triggers en thema’s. En soms heb je zelfs geen idee wat het eigenlijk is. Het is iets ouds en het voelt veiliger om het ver weg te stoppen, want… Je weet nooit wat er te voorschijn komt. Gedachtes als: kan ik het wel aan? Het voelt zo groot en eindeloos. Ik richt me liever op het licht, op positieve dingen. Maar dat gevoel blijft terug komen.

Symptomen

Een draak kan zich heel variërend tonen; opdringerig met heftige emoties en verhalen, of juist heel sluimerend. Het uit zich in een onbehaaglijk gevoel, onrust of spanning in je spieren, organen die uit balans raken, en als het maar lang genoeg duurt klopt het aan in de vorm van ziektes. Maar ook emotioneel kun je er veel last van hebben, angsten, depressie, kwetsbaarheid. Niet goed genoeg zijn, jezelf moeten verbeteren. Je kunt er ook van in je hoofd vluchten, gewoon niet meer voelen en de controle pakken met je mind. Of eeuwige hersenspinsels die je bezig houden. En natuurlijk ook in je energetisch veld kan je draak zich uitten, met donker, gaten, het gevoel van een gat dat gevuld moet worden of ADD/ ADHD reacties: niet kunnen focussen, alle kanten op vliegen. Energetisch schiet je omhoog, weg van de doofpot en de deksel die rammelt in je onderwereld. En in verbinding spelen vele draken, rondom bindings- en verlatingsangst.

Het is vaak dat onprettige gevoel van alleen met jezelf te zijn. Want in die leegte, daar krijgt jouw draak de ruimte om aan de deur te kloppen.

Op de vlucht 

Onze natuurlijke overlevingsreactie is vechten, vluchten of bevriezen. Denk aan die momenten dat je het niet trekt om alleen te zijn zonder afleiding. Dat je toch maar weer Netflix aan zet, gaat facebooken, die zak chips of reep chocola open trekt, een slok alcohol of een psychedelisch avontuur op zoekt, de dekens over je hoofd trekt of er alles aan doet om jezelf beter te voelen. Allerlei workshops en trainingen om je te ontwikkelen.

Het vervelende van deze draken is, dat ze je dus niet met rust laten, ze geven het niet op. Ze blijven aan je trekken, in je nek hijgen, in allerlei vormen, en de dreiging wordt hoe langer hoe groter. Terwijl je dus niet eens weet waar het over gaat meestal. Maar ja, je bent toch echt niet gek, je gaat die draak toch niet aankijken? Of wel?

Draken dragen een schat

En dan de hamvraag, wat komt die draak eigenlijk doen? Waarom zoekt hij je op en valt hij je lastig? Waarom laat hij je niet gewoon met rust?

Draken zijn ontstaan doordat we ooit gevoelens, herinneringen en onverwerkte ervaringen in het donker hebt gezet om te kunnen overleven. Als kind, jongere of misschien zelfs in een vorig leven. Op dat moment kon je er niet mee dealen en was het een slimme zet om het in de doofpot te stoppen. Wegstoppen, overleven en door gaan. Alleen betekent wegstoppen wel: bewaren voor later.

Met het wegstoppen van deze gevoelens heb je ook het deel van jezelf weggestopt, vast gezet dat deze ervaring opgevangen heeft. En dat deel heeft het zwaar, en roept om aandacht. Hoe langer het duurt, hoe meer monsterlijke gedaantes en vormen dit deel aan neemt. Maar de essentie blijft het zelfde.

Het gaat hier over een deel van jou. Over levensenergie, verlangens en krachten die vast zijn komen te zitten in een verkramping, in jouw schaduw. Dit deel zie ik als de schat die de draak voor je bewaakt. Wordt je daar weer een mee, dan wordt je weer heel. Je hervindt krachten en kwaliteiten die essentieel zijn en je compleet maken.

Je draak aankijken

We zijn dus op de vlucht voor onze draak, rennen, verstoppen, vechten, zoeken afleiding. Wat als je zou besluiten te stoppen met vluchten. Wat als je zou besluiten de moed bij elkaar te rapen en je eens om te draaien. De draak recht in de ogen kijken met een open houding. Wie ben je eigenlijk? En wat wil je? Wat heb je van mij nodig? En wie ben ik als deze kracht weer tot mijn beschikking komt?

Om dit te kunnen doen is er een veilige ruimte nodig. Die kun je vinden in jezelf, en als het te groot voelt kun je daar steun bij vragen. Van een vertrouwde vriend, of professionele steun. En daar zijn eindeloos veel vormen voor.

Begeleiding en Space holding

Ook bij mij kun je onder veilige begeleiding de encounter met je draak aan gaan. Ik help je om contact te leggen met de veilige grond in jou, onder jou, zodat er een basis is, een anker, om vanuit de draak te ontmoeten. En steeds wanneer je deze verliest gaan we weer terug naar dit anker. Alleen waneer er veiligheid is kun je je diepste angst en duisternis ontmoeten. Wat er ook op komt, ik blijf staan, en steun je in aanwezigheid. Je bent veilig.

Werkvormen

Ik maak gebruik van verschillende werkvormen, afhankelijk van je verhaal, je vraag, en de ingang die zich aan dient.

  • Ontspannen ademwerk
  • Focusing
  • Voice dialogue
  • Eenvoudige opstellingen
  • lichaamswerk
  • Touch of Matrix

Sessie – Live en video-call mogelijk

Een sessie duurt 90 – 120 minuten. Deze omvat een intake, de encounter met je draak en een integratie gesprek.

Vaak is 1 sessie voldoende om door een heftig thema heen te bewegen en dit deel te integreren. Indien gewenst is een vervolg sessie natuurlijk altijd mogelijk. Ook bied ik de optie voor een 30 minuten video-call integratie sessie. We kijken samen hoe de je inzichten zijn geland en wat een extra duwtje of aandacht nodig heeft.

Heb je nog vragen, wil je iets delen of voel je dat je klaar bent voor een encounter met jouw draak?
Neem dan gerust contact met me op.
Tel: 06-24145093

Of stuur me een e-mail via dit contact formulier.

Ook geef ik regelmatig workshops om je draken aan te kijken. Mocht je daarvan op de hoogte gehouden willen worden stuur me dan een berichtje.

Mooie dag en graag tot ziens!

Florien